RELAX

Királylány, otthon is így hagyod a vécét?

Ha nem tizedjére találkoznék a jelenséggel, talán legyintenék, de tényleg sokadjára futok bele olyanba, amibe csütörtökön is. Ezért talán feltenném azt a kérdést, ami első körben kibukott belőlem a helyszínen is és azóta ezen kattog az agyam. 

 

 

“Mondd, királylány, te otthon is ezt műveled a vécében?”

Történt ugyanis, hogy egy nagyobb útra mentünk a héten. Autópálya mellett muszáj volt párszor megállni, kinek-kinek igénye szerint el kellett menni a benzinkút illemhelyiségébe. Alapjáraton most már azt kell mondjam, a benzinkút vécéivel nem szokott probléma lenni: meglepően tiszták. Igaz, megválogatjuk, melyik kúthálózatnál parkolunk le, mert hiányosságokat a kisebb láncoknál már tapasztaltunk.

A helyszín tehát egy nagy nevű hálózat autópálya benzinkútja. A vécé viszonylag kicsi, egy zárt személyzeti vécé mellett egy nyílvános várta az odatévedő nőket, történetem a női vécében játszódik.

Beléptem, a nyílvános illemhely foglalt volt. Belülről szöszögés, sóhajtozás hallatszott. Vártam pár másodpercet, amikor nyílt az ajtó.

Kilépett egy igazi királylány, mint a mesében: tökéletes alak, márkás és csinos ruha, mint akire ráöntötték, belőtt haj, mint aki most érkezett a fodrásztől, csodásan megkomponált smink. A hölgy női szemmel nézve is “egyben volt”. A táskája passzolt az ékszereivel és a magas sarkú cipőjével. Dobott egy mosolyt, amit elkönyveltem köszönésnek, majd figyeltem, ahogyan kézmosás nélkül távozik. 

Beléptem utána. A friss végtermék szaga megfacsarta az orromat. Lehúzva nem volt. Használt, “csíkos” vécépapír darabkák szanaszét. Egy tisztasági betét használtan ledobva a földre. A vécéülőkén pisinyomok. 

És a világ, amely egy pillanat alatt romokba dőlt. Kifordultam onnan, szóltam a személyzetnek, hogy gond van a női vécében, királylány még ott volt, épp a magazinok közt állt és lapozgatott valami női lapot. 

Csak ismételni tudom magam:

Ha nem tizedjére találkoznék a jelenséggel, talán legyintenék, de tényleg sokadjára futok bele olyanba, amibe csütörtökön is. Ezért talán feltenném azt a kérdést, ami első körben kibukott belőlem a helyszínen is és azóta ezen kattog az agyam. 

“Mondd, királylány, te otthon is ezt műveled a vécében?”

Facebook oldalunkat IDE kattintva találod - kérlek, kövesd és támogasd munkánkat. 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Gréta Farkas says:

  Nem teljesen biztos, hogy Ő hagyta úgy a mosdót. Lehet, már Ő is úgy ment be, hogy ez a látvány fogadta.

 2. Péter Urbán says:

  Ha ott volt még a királylány, akkor miért nem őt kérdezted meg, hogy akkor ezt most így hogy?

 3. Mária Kevi says:

  A királylányok nem csak a WC használattal mutatják meg “kulturáltságukat”, hanem a mindennapi életben is…..sajnos sok ilyen királylány van….

 4. Sándor Tolnai says:

  Az M-7-es mellett pár éve én is lefényképeztem egy ilyen-talán ocsmányabb wc-t…csak nem ugyanaz?

 5. Sirály Király says: (előzmény @Tamás Nagy)

  Három, igen durva hibát ír a cikk. Közülük a kézmosás elmaradása a legkisebb!

 6. Gergely Felkay says: (előzmény @Kitty Németh)

  Igazad van. Csak az a baj, hogy az ilyen királylányokhoz általában tartozik egy shrek is.

 7. Virág Kas says:

  A királylányoknak szolgálója, cselédje van akit nem szoktak ember számba venni.

 8. Nagy József says:

  Egy benzinkút mosdója szerintem nem nyilvános wc,ez egy szolgáltatás mint bárhol máshol a FOGYASZTÓ VENDÉGEKNEK jár(na)!A kutas meg nem tud kimenni minden kedves (és nem kedves)vendég után takarítani.Kevés a kulturált ember sajnos.

 9. Tamás Nagy says:

  Most mondjam azt, hogy tapasztalataim szerint a férfi WC-t használók 80-85%-a sem mos kezet használat után? Ez a gusztustalanság ezek szerint nemtől független.

 10. Mária Alexandra Simonicsné says:

  Sajnos a nyilvános illemhelyek nagy többségében ez tapasztalható.

 11. Kitty Németh says:

  Kár, hogy olvastam – éppen ettem volna. Igazából az ilyen “királylányokat” jól esne pofoncsapni. 🙁


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!